امروزه با توجه به مفهوم گسترده و کاربردهای بیشماری که سرور ها دارند، نقش پر رنگی را در زندگی ما ایفا میکنند. ممکن است روزانه چندین مرتبه این کلمه را بشنویم و برای ما سوال ایجاد شود که سرور دقیقا به چه معناست. امروز در این مقاله قصد داریم به معنای دقیق سرور بپردازیم و بدانیم که سرور چیست.
سرور، کامپیوتر قدرتمندی است که میتواند سرویسهای مختلفی را به سیستمهای دیگر که از طریق شبکه به آن متصل هستند، ارائه دهد. به سیستمهایی که به سرورها متصل میشوند و خدمات دریافت میکنند، اصطلاحا کلاینت (Client) میگویند.
به عنوان مثال خود را در نظر بگیرید که میخواهید وارد سایت آپارات شوید و یک فیلم تماشا کنید. از سرورهای مختلفی سرویس دریافت خواهید کرد. بنابراین هنگامی که شما آدرس www.aparat.com را در مرورگر خود وارد میکنید، درخواست شما در بستر شبکه به وب سرور آپارات میرسد و از طریق وب سرور، سایت به شما نشان داده میشود. در ادامه زمانی که فیلم مورد نظر خود را انتخاب میکنید، استریم سرور (مدیا سرور) آپارات، فیلم مورد نظر را برای شما استریم میکند. بعد از آن سیستم شما (کلاینت) آن را دریافت میکند و در نهایت شما میتوانید فیلم مورد نظر خود را تماشا کنید. در مثال ساده بالا، سرورهای متعددی بایستی نقش خود را به درستی ایفا کنند تا کاربر بتواند فیلم مورد نظر خود را تماشا کند که فقط به صورت مختصر به دو مورد آن اشاره کردیم.
یک کامپیوتر معمولی نیز توانایی این را دارد که چند سیستم دیگر به آن متصل شوند و سرویسی دریافت کنند. بنابراین این کامپیوتر هم میتواند مفهوم سرور را در بر گیرد؛ اما عمدتا سرورها، ماشینهایی هستند که منابع سخت افزاری بسیار قویتری نسبت به یک کامپیوتر معمولی را دارا میباشند. همچنین بایستی به گونهای طراحی شوند که بتوانند در تمام طول شبانه روز روشن بمانند. با توجه به اهمیت کاربرد سرورها و اطلاعاتی که در آن ذخیره میشوند، برای حفظ امنیت، پایداری و در دسترس بودن، سرورها را در محلی نگهداری میکنند که اصطلاحا دیتا سنتر نامیده میشود. این محل با توجه به برخورداری از تمامی استانداردها، شرایط مناسب برای نگهداری سرورها جهت ارائه سرویس بدون وقفه را فراهم مینماید.
سرورها میتوانند در شبکهی داخلی یک مجموعه وجود داشته باشند و فقط به کلاینتهای موجود در مجموعه سرویس بدهند. همچنین میتوانند در شبکه اینترنت وجود داشته باشند تا کلاینتهای مختلف از سراسر دنیا به آنها متصل شوند و سرویس دریافت کنند.
سرورها بر اساس کاربردی که دارند و سرویسهایی که ارائه میدهند انواع مختلفی همچون:
file server , dns server , media server , game server ,data base server, proxy sever , web server و …دارند.
تیم چند رسانهای مدیافای با بهرهگیری از دانش فنی نیروهای خود، خدمات جامع و مطمئن را در زمینه نصب و راهاندازی مدیا سرور و سرورهای اختصاصی ویدئو کنفرانس، کلاس آنلاین و وب سرور، با بهترین کیفیت و قیمت مناسب ارائه میدهد.
نظرات کاربران
برای ارتباط با مدیافای پیام خود را همین الان برای ما ارسال کنید