میکروفون خازنی چیست، ساختار آن به چه شکل است، کاربرد آن چیست و …. اینها سوالاتی است که هر یک از ما ممکن است درباره این میکروفون داشته باشیم. در مقاله قبلی، ساختار کلی میکروفون را بیان کردیم. در این مقاله قصد داریم که میکروفون خازنی (Condenser) که یکی از انواع میکروفون میباشد را بررسی کنیم.
این نوع میکروفون متشکل از یک دیافراگم نازک و کشیده است که در جوار یک صفحه نازک فلزی به نام backplate قرار دارد؛ این نحوه قرارگیری منجر به ایجاد نوعی خازن میشود که بار الکتریکی مورد نیاز خود را از یک منبع خارجی دریافت میکند. این منبع میتواند فانتوم پاور (Phantom Power) میکسر، باتری و یا برق مستقیم باشد. به عبارت دیگر همانطور که از نام این میکروفون پیداست، از تکنولوژی خازن برای تولید صدا در آن استفاده شده است. در این نوع میکروفون، صوت ایجاد شده منجر به تغییر فشار هوا میشود. این تغییر فشار هوا، دیافراگم را لرزانده و در نتیجه ظرفیت خازن تغییر پیدا میکند. تغییر ظرفیت باعث تولید سیگنال خروجی از میکروفون میشود.
میکروفون خازنی با توجه به اینکه پاسخ فرکانسی گستردهای دارد، قادر است به خوبی فرکانسهای کم (صداهای بم) را مانند فرکانسهای بالا (صداهای تیز) دریافت کند و صدا را با جزئیات بهتری ارائه دهد. این میکروفون همچنین به دلیل حساسیت بالا، توانایی دریافت صداهای آنی و گذرا را نیز دارد. همچنین برای ضبط آواز، ضبط درام و ضبط گیتار آکوستیک نیز مناسب است.
از مزایای این نوع میکروفون میتوان به حسایست بالا و پاسخ فرکانسی گسترده اشاره کرد.
این مدل میکروفون نیز در زیرمجموعه میکروفونهای خازنی قرار میگیرد با این تفاوت که میکروفونهای الکترت از مواد الکتریسیته برای شارژ کپسول استفاده میکنند.
ماده الکتریکی مادهای است که یک بار الکتریکی دائمی را حمل میکند. این بدان معناست که برای تهیه انرژی مورد نیاز خازن، دیگر نیازی به برق (منبع خارجی) نیست.
از کاربرد میکروفونهای الکترت میتوان به میکروفون تلفنهای همراه، میکروفون های پشتگوشی (Head-Mic)، میکروفونهای یقهای و … اشاره کرد.
تیم چند رسانهای مدیافای با بهرهگیری از دانش فنی نیروهای خود، خدمات جامع و مطمئن در زمینه صدابرداری و صدارسانی را با بهترین کیفیت و قیمت مناسب ارائه میدهد.
نظرات کاربران
برای ارتباط با مدیافای پیام خود را همین الان برای ما ارسال کنید