استودیو تلویزیونی مکانی مجهز به امکانات تصویری و صوتی جهت تولید، ضبط و پخش برنامههای تلویزیونی و اینترنتی میباشد.
قبل از طراحی داخلی استودیو باید مواردی از جمله دسترسی آسان، دور بودن از انواع آلودگیهای صوتی و موانع طبیعی، نوع آب و هوا، درصد رطوبت محیط، متریال مورد استفاده در ساخت بنا و غیره را مد نظر قرار داد.
ساختمان یک استودیو به طور کلی از چند بخش تشکیل شده که به دلیل تفاوت در عملکرد از یکدیگر مجزا شدهاند. اتاق تولید و دکور استودیو، اتاق فرمان و مانیتورینگ، اتاق فنی (نودال)، اتاق کنترل صدا، ماشین روم و اینجست (Injest) از جمله بخشهای اصلی است که میتوان به آن اشاره کرد. لازم به ذکر است که تمامی این بخشها از طریق یک سیستم اینترکام (تاکبک | Talkback) با یکدیگر ارتباط صوتی دوطرفه دارند.
صحنهی اصلی تولید استودیو که قرار است ضبط یا پخش شود و از بخشهای اصلی زیر تشکیل شده است:
در آن پنجره مانیتورها (مولتیویو | Multiveiw)، میز میکسر تصویر، CG ، پلیاوت، خطوط تصویری اکسترنال و… قرار گرفته است تا کارگردان تلویزیونی بتواند از بین تمام منابع تصویری، تصویر نهایی را انتخاب کند.
اتاق کنترل فنی (نودال)
در این واحد، کنترل و تنظیم فنی تصاویر دوربینهای استودیو از طریق ابزاری به نام OCP
(Operation contorol panel) توسط تکنیسین فنی انجام میشود.
شامل میز میکسر صدا جهت میکس و کنترل صدای تمام منابع صوتی موجود در استودیو میباشد.
هر استودیو بخشهای دیگری نیز دارد. مانند ماشینروم که در آن تجهیزاتی مانند کیس کامپیوترها، سرورها، main میکسرها و دوربینها و سایر ارتباطات و کابلکشیها که نیاز به تهویه و سرمایش مناسب دارند وجود دارند. همچنین از بخشهای دیگر استودیوها، میتوان به اتاق گریم، اتاق لباس، اتاق پذیرایی (Green Room) و … اشاره کرد.
نظرات کاربران
برای ارتباط با مدیافای پیام خود را همین الان برای ما ارسال کنید